nieuws

Stichting patiëntenzorg Antoni van Leeuwenhoek

Patiëntenmiddag
december 2019

Op de jaarlijkse kerstmiddag voor patiënten en vrijwilligers gingen de vrijwilligers eerst bij alle patiënten langs om een lichtje en iets lekkers te brengen. Daarna was er een fantastisch optreden van Kees van Kooten (wat kan Kees voorlezen en vertellen)! Natuurlijk werd er gezongen door het à capella koor Dickens December in een volle Glazen Zaal. Een mooi, hartverwarmende middag 🌟

Zangles

Patiënten en verpleegkundigen waren woensdag 24 juli van harte uitgenodigd voor een zangles in De Glazen Zaal onder leiding van en op piano begeleidt door Laura Polence. Tijdens deze eerste zangles van Laura heeft een kleine groep enthousiast 3 liedjes gezongen.

De volgende zanglessen in de Glazen Zaal zijn
25 september 16.30 tot 17.30 uur
6 november  16.30 tot 17.30 uur

Keppies
Dankzij Stichting Roparun kunnen de vrijwilligers KEPPIES, slaapmutsen, weggeven. De eerste 100 mutsen vonden in 8 maanden een tevreden eigenaar. De reacties waren zo positief dat we 175 Keppies hebben aangeschaft wederom grotendeels gefinancierd door Roparun.

De mutsen worden wekelijks meegenomen door ons winkeltje, de schilderijen- en boekenkarren die langs alle kamers gaan en zijn ook verkrijgbaar bij het Centrum patiënteninformatie Antoni van Leeuwenhoek in de hal.

Annemieke van Lubeek, is patiënte geweest en heeft de KEPPIE, een slaapmuts, ontworpen voor patiënten die kaal zijn geworden door de chemotherapie. Verlies van lichaamswarmte en het gebrek aan bescherming van de gevoelige hoofdhuid zijn voor veel kaal geworden patiënten een probleem. Ze kunnen het extra koud hebben, zich oncomfortabel voelen en slecht slapen. De Keppie is een zachte, comfortabele oplossing om het kale hoofd warm te houden en te beschermen en wordt geleverd in meerdere maten en in een mannen en vrouwen variant.
De Keppie Kompanie, www.keppie.nl