nieuws

Stichting patiëntenzorg Antoni van Leeuwenhoek

Keppies
december 2021

Voor de derde keer ontvingen wij een donatie van de Stichting Roparun waarmee zij voor 50% bijdragen aan de aanslag van 175 Keppies.

De mutsen worden wekelijks meegenomen door ons winkeltje, de schilderijen- en boekenkarren die langs alle kamers gaan en zijn ook verkrijgbaar bij het Centrum patiënteninformatie Antoni van Leeuwenhoek in de hal.

Annemieke van Lubeek, is patiënte geweest en heeft de Keppie, een slaapmuts, ontworpen voor patiënten die kaal zijn geworden door de chemotherapie. Verlies van lichaamswarmte en het gebrek aan bescherming van de gevoelige hoofdhuid zijn voor veel kaal geworden patiënten een probleem. Ze kunnen het extra koud hebben, zich oncomfortabel voelen en slecht slapen. De Keppie is een zachte, comfortabele oplossing om het kale hoofd warm te houden en te beschermen en wordt geleverd in meerdere maten en in een mannen en vrouwen variant. De Keppie Kompanie, www.keppie.nl

Paastraktatie met muziek

Patiënten en verpleegkundigen werden voor Pasen 2022 muzikaal verwend door Gijs Leegwater op de accordeon. Zoals ieder jaar deelden we ook heerlijke paaseitjes uit.

Patiëntenmiddag
december 2019

Op de jaarlijkse kerstmiddag voor patiënten en vrijwilligers gingen de vrijwilligers eerst bij alle patiënten langs om een lichtje en iets lekkers te brengen. Daarna was er een fantastisch optreden van Kees van Kooten (wat kan Kees voorlezen en vertellen)! Natuurlijk werd er gezongen door het à capella koor Dickens December in een volle Glazen Zaal. Een mooi, hartverwarmende middag 🌟