Speciale projecten

Speciale projecten

LUSTRUM CADEAU

Gepubliceerd: maandag 26 september 2016 20:37

Ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan in 2014 heeft Stichting Patiëntenzorg AVL drie zitjes aangeboden. Op elke verpleegverdieping staan nu een bank, vrolijke stoel en tafeltje en een mooie plant in de ruimte bij de liften.

INTERNETTAFEL CENTRALE HAL

Gepubliceerd: zaterdag 08 maart 2014 09:32

De mooie tafel achter in de hal is door Stichting Patiëntenzorg mogelijk gemaakt met steun van diverse donateurs. Deze tafel met 3 computers en in het midden een olijfboom is erg in trek als ontmoetingspunt en biedt patiënten en bezoekers de mogelijkheid in alle rust iets op internet op te zoeken of contact te zoeken met het thuisfront.

BLOEMBAKKEN DAKTERRAS

Gepubliceerd: maandag 27 juni 2011 09:33

Op de 7de verdieping van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis is een dakterras voor patiënten. In 2004 heeft Stichting Patiëntenzorg AVL gezorgd voor de meubels, wandversiering en de plantenbakken. Na 7 jaar waren de houten plantenbakken aan vervanging toe en bestond de wens het aantal uit te breiden zodat er bakken langs de hele buitenrand konden worden geplaatst. De stichting heeft een groot aantal duurzame kunststof bakken aangeschaft. Carola Thomas, verantwoordelijk voor alles wat groeit en bloeit rondom het NKI, heeft de bakken van mooie planten voorzien.

NIEUWE LAMPEN CENTRALE HAL

Gepubliceerd: dinsdag 12 april 2011 10:34

De centrale hal is opnieuw ingericht. Het voorlichtingscentrum en het stiltecentrum zijn verplaatst en het restaurant van Vermaat is gemoderniseerd. Stichting Patiëntenzorg AVL heeft een steentje bijgedragen aan de herinrichting. We hebben de mooie nieuwe lampen in het voorlichtingscentrum en boven de leestafels geschonken.

FAMILIEKAMER BIJ INTENSIVE CARE

Gepubliceerd: vrijdag 18 februari 2011 10:36

Dankzij een legaat zijn wij in staat geweest een wens van patiënten en verpleegkundigen van de Intensive Care afdeling te vervullen. Gesprekken van familie met artsen en verpleegkundigen moesten op de gang of in de wachtkamer plaatsvinden. Familieleden, die een ernstig zieke patiënt bijstonden konden zich nergens even verfrissen, terugtrekken of uitrusten. Daarom is in samenwerking met de huisarchitect, Peter Vanca, een kamer omgetoverd in een familiekamer met onder andere een slaapbank, kastenwand met TV en een tafel met stoelen. De kamer was nog niet eens officieel in gebruik genomen of de familieleden deden hun intrede. Hieruit bleek meteen hoe gewenst deze voorziening is.

DAGBEHANDELINGKAMERS

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2010 10:37

Vijf dagbehandelingkamers hadden geen ramen, waardoor het voor patiënten die hier enkele uren moesten liggen, erg ‘benauwend’ was. Stichting Patiëntenzorg AVL kreeg het voorstel deze kamers aangenamer te maken door ramen met verlichte foto’s aan de wanden te hangen.

De eerste financiële aanzet voor dit project kwam van de heer dr. W.W. ten Bokkel Huinink. Hij doneerde de giften die hij ontving bij zijn afscheid aan Stichting Patiëntenzorg AVL. In het najaar van 2008 deed het Schipholfonds hier nog een grote donatie bij. Het ontbrekende bedrag werd door andere donateurs verder bijgepast.

De verlichte foto’s, die inmiddels de dagbehandelingkamers verfraaien, zijn gemaakt door het audiovisueel centrum van het NKI. Patiënten kunnen genieten van prachtige vergezichten en de Amsterdamse grachten.