Speciale projecten

Speciale projecten

Stilte centrum

Na roetschade werd het Marguerite Sickinghe-van Eeghen stiltecentrum opnieuw gestoffeerd. Met zorg werd een nieuwe warme aardekleur voor de muur en een waterkleur voor de voerbedekking gekozen. Door een te beperkte afzuigcapaciteit kon het vuur-element in de vorm van brandende kaarsen niet terugkomen. Dit is vervangen door een batterijlichtje. De stichting heeft een laag kastje […]

De tuin van mijn vader

In 2003 droeg de stichting bij aan de aankleding van de nieuwbouw van het ziekenhuis door voor het dakterras de wandbespanning de ‘Tuin van mijn vader’ aan te bieden. De grijze betonnen muren van het terras verdwenen achter het weelderige groen van een prachtige foto genomen door Lieve Prins. Na zeventien jaar was de foto […]

Huiskamer

In februari 2019 openden we deze bijzondere kamer. De huiskamer biedt patiënten en hun bezoek een plek om even rustig te lezen, met een groep televisie te kijken, een spelletje te spelen of zich uit te leven met het voetbalspel. Kortom een plek om zich even terug te trekken en ‘en famille’ te zijn. Dankzij [...]

Lustrumcadeau

Ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan in 2014 heeft Stichting Patiëntenzorg AVL drie zitjes aangeboden. Op elke verpleegverdieping staan nu een bank, vrolijke stoel en tafeltje en een mooie plant in de ruimte bij de liften.

Internettafel centrale hal

De mooie tafel achter in de hal is door Stichting Patiëntenzorg mogelijk gemaakt met steun van diverse donateurs. Deze tafel met 3 computers en in het midden een olijfboom is erg in trek als ontmoetingspunt en biedt patiënten en bezoekers de mogelijkheid in alle rust iets op internet op te zoeken of contact te zoeken [...]

Bloembakken dakterras

Op de 7de verdieping van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis is een dakterras voor patiënten. In 2004 heeft Stichting Patiëntenzorg AVL gezorgd voor de meubels, wandversiering en de plantenbakken. Na 7 jaar waren de houten plantenbakken aan vervanging toe en bestond de wens het aantal uit te breiden zodat er bakken langs de hele buitenrand [...]

Nieuwe lampen centrale hal

De centrale hal is opnieuw ingericht. Het voorlichtingscentrum en het stiltecentrum zijn verplaatst en het restaurant van Vermaat is gemoderniseerd. Stichting Patiëntenzorg AVL heeft een steentje bijgedragen aan de herinrichting. We hebben de mooie nieuwe lampen in het voorlichtingscentrum en boven de leestafels geschonken.

Familiekamer bij intensive care

Dankzij een legaat zijn wij in staat geweest een wens van patiënten en verpleegkundigen van de Intensive Care afdeling te vervullen. Gesprekken van familie met artsen en verpleegkundigen moesten op de gang of in de wachtkamer plaatsvinden. Familieleden, die een ernstig zieke patiënt bijstonden konden zich nergens even verfrissen, terugtrekken of uitrusten. Daarom is in [...]

Dagbehandelingkamers

Vijf dagbehandelingkamers hadden geen ramen, waardoor het voor patiënten die hier enkele uren moesten liggen, erg ‘benauwend’ was. Stichting Patiëntenzorg AVL kreeg het voorstel deze kamers aangenamer te maken door ramen met verlichte foto’s aan de wanden te hangen. De eerste financiële aanzet voor dit project kwam van de heer dr. W.W. ten Bokkel Huinink. [...]